Най-великтие композитори на всички времена

Сред великите майстори на музикалното изкуство се нареждат много имена. Една част от тях са немски композитори, останали в историята на музикалното изкуство със своите паметни творби. Такива са:

Георг Фридрих Хендел – немски композитор от времето на Барока. Неговите произведения се концентрират в областта на оперни композиции, кончерти гроси и ореатории. Една голяма част от живота си Хендел прекарва във Великобритания, а сред популярните му произведения е Месия ореатория. От малък Георг се занимава с музика, въпреки нежеланието на баща му. Той тайничко се крие и свири на музикален инструмент, а по-късно записва в град Хале в университет. През годините Хендел създава своите първи опери, концерти, пише 4 химна за краля Джордж II, става директор на Кралска музикална академия. През жизнения си път немския композитор има 42 опери, над 120 кантати, 29 оратории трио и дуети с над 2000 арии, църковни произведения, серенади, оди и 16 творби за орган.

Йохан Себастиан Бах – е друг немски композитор, признат сред великите гении в музикална история по цял свят. Главн е почитан за майстор на клавесин и орган. След смъртта на Йохан Себастиян Бах, музиката му не се изпълнява така често, така до 19-ти век, когато творенията му намират продължение в съвременни последователи, сред които Феликс Менделсон Бартолди. Музикалните си наклонности Бах получава от баща си, който е изпълнител на клавесин и цигулка, а също и като органист в църква. Йохан Себастиан има много други роднини в семейството си, които също са музиканти. Работата му помества множество светски концерти и църковна музика.

3. Кристоф Вилибалд Глук – е италианец по народност и един от видните оперни творци. Неговите произведения са характерни с изчистен и строг вид, в който според самия Глук се подсилват чувствата и настроенията, развивайки драматургичното изкуство. Някои от творбите на Кристоф Глукх са „опери-реформи“ сътворени от музикална драма. По време на жизнения си път Глук написва повече от 100 опери на италиански, френски и немски.